Tag Archives: cool

80’s n 90’s

80sShailene Woodley in one of her interview which she taught Jimmy how to Goth Dance, which is pretty cool, reminds me exactly how i felt about the 80’s-90’s hits. Although i was born in the late ’90s but i hope that still counts. LOL. Kidding. What a baby would know about music? But hey, i grew up, and finally i know the era where i was born has the most amazing taste in music. And oh my God, no doubt, those music era are the best, right? The music is just so, so, so good. I couldn’t keep my feet on the ground because i always jump and dance once someone turn that music on! I actually have made a playlist on Youtube which i accidently delete (Stupid, Na, stupid). But here i have my own good taste in the ’80s n ’90s which i hope you’ll love.

-Backstreet Boys; Everybody. I want it that way.

-Spice Girl; Wannabe. (Of course!)

-Wham; All is great, but  Wake Me Up wins

-Michael jackson (Of courseee!); All songs.

-I’m Blue Da Ba Dee

-Come on Eileen by i-forgot-the-band

-Atomic Kitten; All of their song are GREAT but my favorite has been Eternal Flame

-Diana Ross, Celine Dion, etc

-OMG there’s alot more but i forgot at the moment.

Diary: Kampung Inggris, Pare|First Month

This is an honest review, you guys. Some kind of experience I’ve been doing lately. At the moment gue nulis ini, gue lagi duduk di salah satu kamar asrama di Pare, Kediri, yang menyesakkan dan puanas namun thanks to Allah and the fan that i put right next to me, I haven’t been a daging bakar kepanasan wkwk.

Kalo gue search di google, and maybe you’ve done that too, kita bisa liat bahwa semua pada review yang bagus-bagus tentang Pare gitu, dan kalo nanya temen-temen yang pernah ke Pare pasti bakal jawab sama. Tapi disini, bukannya gue nggak seneng di Pare, tapi gue bakal release Pros and Cons dari keputusan ngambil kursus di Kampung Inggris. So without further due(?), let’s dig into it!

[+]Pros

-Harga makanan disini murah-murah. [Temen gue langsung nganga pas gue bilang makanan termahal yang pernah gue beli cuman 7 ribu. Itu pun nasinya udah bikin perut bengkak]

-Biaya kursusnya affordable banget

-Kosan maupun asramanya juga murah-murah [Dan biasanya udah plus Wifi]

-Wifi everywhere! [Bahkan di warung-warung nasi sesederhana apapun ada Wifi dah]

-Ketemu orang berbagai culture and latar belakang

-Apa aja ada [Dari sepeda sampai kipas angin pun bisa disewa]

-Kalo ngejemur baju cepet banget kering wkwk

 

[-]Cons

-Puanas tenan [Siap-siap bayar uang sewa kipas. 60-an sebulan]

-Jauh dari mana-mana [Namanya juga kampung!]

-Kediri itu nggak semodern Jakarta [Jadi jangan harap bisa nemu Mall yang lebih fancy dari yang ada di Jakarta]

-Berdebu abis. [Kalo lagi hujan, kalau nggak cepet-cepet nutup jendela or pintu, bisa-bisa banyak debu masuk yang bakal kita sadarin lately nanti pas ujan udah reda]

-Karna multi-culture, banyak orang yang berasal dari daerah-daerah dan nggak begitu open minded. [Banyak yang individualis dan nggak pedulian, bahkan pura-pura nggak tahu dia udah nyebapin masalah #bapergue #smh. Bukan hanya yang dari desa-desa luar, tapi orang Kedirinya juga ada yang begitu. Gue dan teman-teman punya pengalaman2 nyakit dah pokoknya.Tapi kalo ada yang baik, ya baik banget. Dan banyak kok yang baik jadi don’t worry:)]

 

Personal Tips:

-Sewa kipas angin is a must.

-Sewa sepeda. Gak usah yang bagus-bagus yang penting ada rodanya wkwk.

-Personally, gue lebih prefer kosan daripada asrama. Harganya nggak sampai 200 ribu per bulan dan terkadang kita bisa nemu kosan yang seorang satu kamar. Tapi kalau emang pengen ambil kursus Inggris yang full alias bisa practice B.inggris sama temen seasrama ya boleh aja.

-Kalo orang-orangnya pada nyebelin, please don’t give a damn. Do what you do. Bahkan kalo emak kosan lo yang ngeselin, jangan langsung mikir untuk pindah tempat walaupun lo bisa. Selesain dengan kepala dingin [Makanya sewa kipas alright] I can tell that we should call it pendewasaan diri.

-Please, jangan kesini sendirian. Mending ajak temen. Ini personal opinion sih, tapi karna gue tinggalnya di Bogor Kota dan 3 tahun terakhir nge-asrama di Jakarta, gue jadi rada shock culture gitu disini [Kok bisa? Ya ga tau kenapa juga sih wkwk]. Kalo ada temen it’ll reduce the awkward feeling we have when we got here.

 

Lastly, what to pack?

-Baju. Kagak udah banyak-banyak emang lo mau pindahan apeh.

-Duit

-Obat-obatan pribadi

-Udah

Yang bisa lo skip dari packing karna bisa beli setiba di Pare:

-Gayung.

-Sabun and peralatan mandi.

-Bantal-guling

-Buku and peralatan tulis

-Sendok-Garpu

-Mostly everything you need gampang dibeli di Pare jadi kalo lo cuman bawa badan dan duit pun lo siap dah wkwk.

 

Okay, that’s all. Gue harap ini berguna buat lo-lo semua. Bye! C YA!

 

Your Body Tells What You’re Destined To Be

Do you ever think that Muhammad Ali won’t be Muhammad Ali if his body isn’t that big? That Michael Jordan wouldn’t have being the star of basketball if his height isn’t that tall?

I got myself thinking for once, why do i look like this? When i hit puberty i thought why am i so curvy? When i get older i think why–in the whole wide world–i feel like i can’t be taller?

But i won’t be me if it wasn’t for this body. You wouldn’t be that kinda person anyone else get jealous about you. If you have too-tall-body as a girl and a guy tells you, “Oh man i wish i could be that tall” isn’t that interesting? Today BuzzFeed video on Youtube keeps me being busy. They have amazing and great videos to watch. Just look randomly through their videos and you’ll get some benefits on it.

Here, i put some videos that related enough to my article topic. Check it out, seriously, YOU HAVE TO CHECK IT OUT!

About Eating and Brain Function.

them both are related, for sure. brain got some signals to confirm us to eat. and it’s good, i mean, eating is healthy. but being in hunger is not really bad tho.

we used to think that our brain doesn’t grow anymore when we reach adulthood and that’s the information we got. i’m sure it’s true, but there’s a benefit about being hungry. brain works best with empty stomach.

i heard about this from Sherlock Holmes and the leader of anti-aging international organitation, i forgot her name but she is from Japan. she wrote a book about diet and to stay healthy too.

she said that empty stomach make brain reheal itself and everything. that was so cool because old peoples doesn’t eat much when they want to be very concentrate at something. and i tried that too–well, it works well!