Category Archives: Uncategorized

Tips Rekreasi Pintar & Murah: Traveloka Dulu!

Traveloka, yang iklannya sering muncul di Youtube sampai hafal daku dibuatnya.

Traveloka dulu! Bla bla bla kemudian…

Hehehe!

Sejak kemunculannya, Traveloka memang sering dijadikan andalan bagi orang-orang sibuk untuk memesan apa saja dalam satu kali pencet. Sekarang sudah jamannya digital, bo, apa-apa berputar secepat koneksi internet! Nggak mau kan, kalo misal harus ngalah sama orang lain cuman gara-gara dia lebih handal dari kita?

Dari dulu itu Traveloka terkenalnya dengan tiket pesawat, tiket kereta, dan tiket perjalanan lainnya. Dari segala kelengkapannya itu, sudah bisa diendus bahwa lambat laun Traveloka akan melebarkan sayap per-tiket-annya *apa sih gue, ke ranah yang lebih luas.

Kalau dulu, katanya orang yang malas ngantri tiket kereta dan pesawat tinggal beralih ke aplikasi yang bertema biru-biru alias Traveloka. Tapi sebenarnya, kalau boleh jujur ya, orang paling malas ngantri tiket rekreasi! Sambil bawa perlengkapan piknik, tas isi baju anak-anak, harus ngantri lama di depan gerbang.

Maka itu, sejak beberapa waktu lalu Traveloka sudah menghadirkan fitur baru yaitu pemesanan tiket rekreasi lewat sejentik jari. Aplikasinya pun memudahkan kita untuk menyorot tempat rekreasi dengan detail, terutama karna kawasan domestik yang teraih oleh Traveloka sudah mencapai ribuan di lebih dari 100 kota di 27 provinsi se-Indonesia.

Tempat rekreasi dan aktifitasnya juga macam-macam, gak melulu tempat hiburan. Bisa juga kalau para tante nih, mau spa rutin atau apa, bisa pesan lewat Traveloka, salah satu pilihannya adalah Martha Tilaar Spa. Kalau yang anak muda nih, yang sukanya karoeke, bisa booking juga tempat karoeke. Bahkan kalau kalian malas *alias bingung, merencanakan kemana ya hari ini, kemana ya tempat yang bagus, bisa sekalian pesan tur harian lho.

Sebab rekreasi dan aktifitas tentunya adalah salah satu elemen paliiing penting dalam merencanakan sebuah liburan. Bisa dibilang, kita nggak bakal mau pergi jauh-jauh kalau nggak ada hal baru yang bisa dilihat/dilakuin.

Maka itu, fitur Traveloka sendiri juga makin lengkap. Sekarang, tidak hanya untuk daerah domestik saja kita bisa pesan tiket. Untuk luar negri juga bisa lho! Kelengkapan ini agaknya menjadi fokus yang dititik beratkan oleh pihak Traveloka sendiri. Karna kalau kita buka aplikasinya, dan kita klik ‘Rekreasi’, kita bisa langsung melihat kategori ‘Internasional’ yang langsung terlihat hingga mudah diakses.

Destinasi luar maupun dalam negri pun dapat diurut mulai dari yang terpopuler, bahkan dalam runtutan yang paing urut dalam negara yang sedang kalian-kalian tuju. Promo-promo restoran juga bertebaran, mulai dari beli voucher makan senilai 100k dengan harga 62k saja. Nyaris seperti diskon 50%, bukan?

Dan ternyata, kelengkapannya nggak sampai disitu saja. Saya pribadi sudah pernah lho merasakan mudahnya memesan tiket konser lewat aplikasi ini. Sudah begitu, pembayarannya juga cukup mudah. Buat para pelajar *termasuk gue, yang belum punya kartu kredit, kita bisa lewat transfer ATM maupun indomaret/alfamart.

Yang pengen gue pribadi praise alias puji dari fitur ini sih, ya kelengkapannya itu. Yang paling sering saya pribadi browsing itu di opsi kulinernya, wah, lumayan kan. Kadang kalau lewat Mall besar dengan makanan yang kayaknya instagrammable banget, pengen sih masuk, tapi harganya melangit yaaa… itu mah wassalam *hiks. Tapi sejak ada fitur ini, lumayan lah, lengkap pula, tiketnya pun bukan voucher makan dari restoran antah berantah. Lokasinya juga cukup umum, termasuk di Mall besar macam Gancit dan GI. Jadi, yah, lengkap lah, menurut pengalaman gue.

Lumayan kan, daripada harus ngantri atau ngerogoh gocek lebih. Hehe!

Advertisements

Don’t Forget Omran; Nor Aylan

Tweet by @khalidalbaih on 18 August 2016 saying

An image of injured boy from Syria draws attention currently. He just lost almost everything, but he didn’t cry; instead, he was sitting in an orange seat in the back of an ambulance, maybe wondering which one of fault that made him deserves to go through such thing.

And again, in this very small note, I realized how that picture has drown me into a memory. In the past time, when i was 12, I used to have a friend from Syria. Facebook connects people, right? She was my friend even before Syria turned into a hell. I just wanted to let you know that at first, i always kept in touch with her and worried about everything. There, she always said that she’s fine. Syria doesn’t hurt her that much. Time passes and suddenly she doesn’t use Facebook as much; there’s no green button next to her name on my chat list. I claimed something happen, and in short time, I left Facebook just like the other people. But time heals, and time rebuild. Today i tried my best to get my Facebook back–I accidentally forgot the password after 3 years of not using it.

I was in God’s blessing today, that i could open my Facebook again and i checked how she’s been doing… She’s doing okay. She lives in Turkey now just like the other Syrian refugees. I hope that she’ll feel like home, wherever she goes. And my prays goes for Syria, as always.

Etude House Toning White C Kit Review

(As usually, Bahasa first, English version is doooown below just scroll down lovies)

Hai, guys! Lama gak update? Nggak lama-lama juga sih, bwehehe…

To the point aja ya, gue sebenernya rada males nih kalo pake full-face perawatan. Tahu kenapa? Kulit gue oily bo… gak cocok pake krim banyak banyak! Tapi ketika Etude House ngeluarin rangkaian skincare barunya, yang berbasic whitening, gue rada penasaran. Baca-baca sih, produknya absorbs very fast to the skin, jadi suitable juga buat yang oily. Gue beli sample size buat coba-coba. Gue belinya di toko langganan gue di Tokopedia, yang mana namanya tak gue sebutkan karna gue nggak mau ngendorse tanpa dibayar *Pelit bwehehe.

Okay, let’s get straight into it!

Pertama, gue mau bicarain Tonernya. Toner ini bentuknya cair, tapi agak lebih kental dari toner skin care lain. Pas gue pake, awalnya biasa aja. Absorbs fast? Not really. Tapi lumayan. Ehhh… tengah malem gatel-gatel muka gue. Abis itu bruntusan. Jerawat juga tambah gede. Trauma, gua biarin aja ntu botol meringkuk di pojokan ampe sekarang, untouched samasekali.

Kedua, Emulsionnya. Gue udah rada trauma gitu ama Toner, jadi hati-hati juga ama Emulsion. Bukan apa-apa, selain packaging yang mirip, kekentalan kedua benda unyu ini juga mirip. Malah yang Emulsion lebih kentel, beuuh… gue jadi atut. Apalagi baca di blog mana gitu, yang Emulsion lebih lama absorbsnya daripada yang Toner.

Tapi bo, hidayah emang gak kemana. Kulit gue lagi keriiing banget waktu itu karna seneng renang. Jadi kenyang nih muka ama kaporit. Pas gitu, gue pakai Emulsionnya di daerah mulut, sekitar hidung dan dahi. Pokoknya daerah-daerah yang tends to get dry. Dan wooow… hasilnya memuaskan. Absorbs fast? Nggak terlalu. Tapi nggak sticky juga. Enak? Lembut? Melembabkan? Gue kasih bintang 4.5 buat Emulsion ini. Gak bikin breakout bo! Gue salut.

Ketiga, creamnya ini. Absorbs fast? Yup! Tahu nggak sih, diantara semua krim yang pernah gue coba, ini satu nih yang paling nyerep ke kulit. Pakenya dikit-dikit aja kalo kulit kalian emang oily. Triknya: ambil sebesar dua biji jagung ke tangan, usap-usap di tangan, baru tepuk seenaknya di wajah hehehe.

The last one is the sleeping pack. Sebenernya enak, dingin gitu, gue ampe menggigil because tidurnya pas bawah AC. Moist? Lumayan. Tapi nggak banget. Soft? Nggak terlalu. Fresh?  YA YA YA! Dan gue pake ini nggak tiap hari. Karna gue oily dan takut kulit sensitif ini meraung, gue pakenya seminggu 3 kali soang. Lumanyun lah berhemat pangkal pelit kaya.

Oh ya, ini urutan pakenya temen-temen sekalian: Toner (Tapi gue gak pake)-Emulsion-Cream-Sleeping Pack

Hasilnya so far? Hmm… fresh sih. Lagipula gue bukan jenis yang mau putih-putih amat, walau sebenernya kulit gue jauh lebih putih dari yang sekarang. Artinya gue bisa naekin tone kulit gue ampe batas maksimal. Tapi gue suka tan skin. Lagian putihnya gue  yang dulu juga masih bisa terbilang sebatas morena (tan+yellowish almost be called as white. But only almost babe, almost!). Tapi so far produk ini emang bikin wajah cerah, fresh, kerasa idup kulitnya.

Price?

70 rb bo. Isinya toner 10 ml, emulsion dgn ml yang sama, sleeping pack dan cream masing-masing 10 gr kalo gak salah. Pas beli, gue dapet gratis sample lagih wkwkwk.

 

Hello guys! I’m sorry that something keeps me busy for a while. But i’ve not been missing that long too, tho? Lol.

Alright, i just wanna make it clear that i’m not a fan of a complete skin care routine. My oily skin hates to be around so many products, you know. It break outs everytime! But then this new skin care line from Etude House comes out. I don’t see why i’ll probably regret buying this, so, i then decided to buy it. Got this sample size from my favorite online store which i won’t mention the name here, since i don’t get paid to advertise that web lol.

So, let’s get straight into it!

First, the toner. It’s not as watery as i expect it to be, but i think it’s just fine. Absorbs fast to the skin? Not really. But it’s pretty good, tho… but oh my God, in the middle of the night my pimples were like craving out of nowhere. Another sign of breaking out, and so is an alarm of putting this toner in a box of ‘products i regret buying’.

Second, the emulsion. This actually freaking me out at first, i didn’t really tried the emulsion since the bottle looks alot like the toner (which i have already declare a war with!). Else, this one’s alot more creamy–obviously–than the toner itself. But one day i’m in a good need of a moisturizer which works better than only a cream. So i took this emulsion, forgot that i almost declaring a war with this little thing, and it took me by surprise how it moisturized my skin very well without making it looks uglier worse! LOL!

I think that’s why the Don’t judge book from its cover quote is still popular.

The third one here. I’m gonna talk about the cream now. This needs a noble for not breaking out my skin and to absorbs fast to the skin! I do think this one’s suitable as for all skin type. Really!

The last one is a mask that you could keep for a whole night long, or the so-called Sleeping Pack. So you put it on your face, go to bed, get a rest because you don’t need to wash it off straightly, have a nice dream, and voila! It claims to brighten your skin by the morning. You should really wash it off as you wake up though. But this mask has spent like 8-12 hours on your skin so it definitely already absorbs alot to the skin throughout the night. When you wash it off in the morning you’d actually only was a pair of cream. Some people use this every day, but if you have oily skin, don’t be a hero and try it every day. 3 times a week is a good anyway.

This sample size last me for: the toner (It’s still 90% full by now) the emulsion (3 weeks i guess) the cream (3 weeks too) sleeping pack (only 2 weeks… which is damn)

Price? Affordable, dear reader. 70k rupiah or 6 US dollar ha!

Result? This does making my skin looks fresh and ‘alive’, but the claims to brighten the skin is not yet could be seen. Anyway, i think there’s a difference between brighten and whiten right? So if the brighten that you’re looking for is same as brighten i was looking, this does a great job actually. I have a tan-morena skin which i always loved, still not thinking about whiten my skin currently. I love my skin the way it is though.

Repurchase? Yep. Especially for the emulsion and the cream.

That’s all for now… see ya guys!

5. Remember (A.K.A War of the Son)

kdrama remember

Rating: 3.5/5

Do i regret? Not really.

Thrill you yet? Nope.

This drama is actually deserves an atleast- 3.75-star from my own rating if it’s not showing much of a romance scene. And what makes it goes even lower than 3.75 is because for some reasons, the actor seems like they don’t know what they’re doing.  They are supposed to make the Drama alive, right? It’s not like i have a good acting talent, but this is another thing–this is a Drama, on TV screen. I’d give the actors, like almost all of them, a 8 out of 10 for their talent.

But the pros is, and this is what matter the most, the scenario script and the story line will make your heart beats faster. It’s shocking, unpredictable, and that’s what the 3.5 talks for. (Seriously, 3.5 is good, man! I’d give Hannah Montana 2 stars only!)

SECRET LOVE STORY by Little Mix

This song officially has its own Music Video which published on Youtube, approxly 3 weeks ago. I can tell that people quite like it, and so do i. On this song, Little Mix has their first collab with Jason Derulo which get me pretty excited!

This song is, so far, succesfully replace Love Me Like You as my favorite Little Mix’s song. One thing that won’t make you regret to buy this song on iTunes is that, this is not only a song with some good singers with good voices and fancy nada, no. If you’re in the mood to cry, you can grab tissue and start to listen. Read the lyrics deeply, with all your thoughts and old love story. Cover yourself up and imagine like you’re cuddling with the love of your life and you’ll understand it when the rhythm goes on the ‘Cause i’m yours part.

I understand it myself, i’m a single lady, tho’.

When you hold me in the street
And you kiss me on the dance floor
I wish that it could be like that
Why can’t it be like that? ‘Cause I’m yours

We keep behind closed doors
Every time I see you, I die a little more
Stolen moments that we steal as the curtain falls
It’ll never be enough
It’s obvious you’re meant for me
Every piece of you, it just fits perfectly
Every second, every thought, I’m in so deep
But I’ll never show it on my face

But we know this, we got a love that is homeless

Why can’t you hold me in the street?
Why can’t I kiss you on the dance floor?
I wish that it could be like that
Why can’t we be like that? ‘Cause I’m yours

[Jason Derulo:]
When you’re with him, do you call his name
Like you do when you’re with me? Does it feel the same?
Would you leave if I was ready to settle down?
Or would you play it safe and stay?

Girl you know this, we got a love that is hopeless

Why can’t you hold me in the street?
Why can’t I kiss you on the dance floor?
I wish that it could be like that
Why can’t we be like that? ‘Cause I’m yours

And nobody knows I’m in love with someone’s baby
I don’t wanna hide us away
Tell the world about the love we’re making
I’m living for that day
Someday
Why can’t I hold you in the street?
Why can’t I kiss you on the dance floor?
I wish that we could be like that
Why can’t we be like that? ‘Cause I’m yours, I’m yours

Oh, why can’t you hold me in the street?
Why can’t I kiss you on the dance floor?
I wish that it could be like that
Why can’t it be like that? ‘Cause I’m yours
Why can’t I say that I’m in love?
I wanna shout it from the rooftops
I wish that it could be like that
Why can’t we be like that? ‘Cause I’m yours

Why can’t we be like that?
Wish we could be like that

 

What a single loner girl like me understand is, i just put myself on my own imagination, pretending i’m a girl who is having a love story with a nice guy i deeply love and ready to escape with at any time. But my parents have their opinion toward this love of my life, so that’s when we had to stop our story publicly. But we don’t call it an end. We still pull ourselves together in a relationship that is hopeless, full of tears, wishing this love we’re making has a good end. Someday.

Someday.

Watch the video here: