Etude House Toning White C Kit Review

(As usually, Bahasa first, English version is doooown below just scroll down lovies)

Hai, guys! Lama gak update? Nggak lama-lama juga sih, bwehehe…

To the point aja ya, gue sebenernya rada males nih kalo pake full-face perawatan. Tahu kenapa? Kulit gue oily bo… gak cocok pake krim banyak banyak! Tapi ketika Etude House ngeluarin rangkaian skincare barunya, yang berbasic whitening, gue rada penasaran. Baca-baca sih, produknya absorbs very fast to the skin, jadi suitable juga buat yang oily. Gue beli sample size buat coba-coba. Gue belinya di toko langganan gue di Tokopedia, yang mana namanya tak gue sebutkan karna gue nggak mau ngendorse tanpa dibayar *Pelit bwehehe.

Okay, let’s get straight into it!

Pertama, gue mau bicarain Tonernya. Toner ini bentuknya cair, tapi agak lebih kental dari toner skin care lain. Pas gue pake, awalnya biasa aja. Absorbs fast? Not really. Tapi lumayan. Ehhh… tengah malem gatel-gatel muka gue. Abis itu bruntusan. Jerawat juga tambah gede. Trauma, gua biarin aja ntu botol meringkuk di pojokan ampe sekarang, untouched samasekali.

Kedua, Emulsionnya. Gue udah rada trauma gitu ama Toner, jadi hati-hati juga ama Emulsion. Bukan apa-apa, selain packaging yang mirip, kekentalan kedua benda unyu ini juga mirip. Malah yang Emulsion lebih kentel, beuuh… gue jadi atut. Apalagi baca di blog mana gitu, yang Emulsion lebih lama absorbsnya daripada yang Toner.

Tapi bo, hidayah emang gak kemana. Kulit gue lagi keriiing banget waktu itu karna seneng renang. Jadi kenyang nih muka ama kaporit. Pas gitu, gue pakai Emulsionnya di daerah mulut, sekitar hidung dan dahi. Pokoknya daerah-daerah yang tends to get dry. Dan wooow… hasilnya memuaskan. Absorbs fast? Nggak terlalu. Tapi nggak sticky juga. Enak? Lembut? Melembabkan? Gue kasih bintang 4.5 buat Emulsion ini. Gak bikin breakout bo! Gue salut.

Ketiga, creamnya ini. Absorbs fast? Yup! Tahu nggak sih, diantara semua krim yang pernah gue coba, ini satu nih yang paling nyerep ke kulit. Pakenya dikit-dikit aja kalo kulit kalian emang oily. Triknya: ambil sebesar dua biji jagung ke tangan, usap-usap di tangan, baru tepuk seenaknya di wajah hehehe.

The last one is the sleeping pack. Sebenernya enak, dingin gitu, gue ampe menggigil because tidurnya pas bawah AC. Moist? Lumayan. Tapi nggak banget. Soft? Nggak terlalu. Fresh?  YA YA YA! Dan gue pake ini nggak tiap hari. Karna gue oily dan takut kulit sensitif ini meraung, gue pakenya seminggu 3 kali soang. Lumanyun lah berhemat pangkal pelit kaya.

Oh ya, ini urutan pakenya temen-temen sekalian: Toner (Tapi gue gak pake)-Emulsion-Cream-Sleeping Pack

Hasilnya so far? Hmm… fresh sih. Lagipula gue bukan jenis yang mau putih-putih amat, walau sebenernya kulit gue jauh lebih putih dari yang sekarang. Artinya gue bisa naekin tone kulit gue ampe batas maksimal. Tapi gue suka tan skin. Lagian putihnya gue  yang dulu juga masih bisa terbilang sebatas morena (tan+yellowish almost be called as white. But only almost babe, almost!). Tapi so far produk ini emang bikin wajah cerah, fresh, kerasa idup kulitnya.

Price?

70 rb bo. Isinya toner 10 ml, emulsion dgn ml yang sama, sleeping pack dan cream masing-masing 10 gr kalo gak salah. Pas beli, gue dapet gratis sample lagih wkwkwk.

 

Hello guys! I’m sorry that something keeps me busy for a while. But i’ve not been missing that long too, tho? Lol.

Alright, i just wanna make it clear that i’m not a fan of a complete skin care routine. My oily skin hates to be around so many products, you know. It break outs everytime! But then this new skin care line from Etude House comes out. I don’t see why i’ll probably regret buying this, so, i then decided to buy it. Got this sample size from my favorite online store which i won’t mention the name here, since i don’t get paid to advertise that web lol.

So, let’s get straight into it!

First, the toner. It’s not as watery as i expect it to be, but i think it’s just fine. Absorbs fast to the skin? Not really. But it’s pretty good, tho… but oh my God, in the middle of the night my pimples were like craving out of nowhere. Another sign of breaking out, and so is an alarm of putting this toner in a box of ‘products i regret buying’.

Second, the emulsion. This actually freaking me out at first, i didn’t really tried the emulsion since the bottle looks alot like the toner (which i have already declare a war with!). Else, this one’s alot more creamy–obviously–than the toner itself. But one day i’m in a good need of a moisturizer which works better than only a cream. So i took this emulsion, forgot that i almost declaring a war with this little thing, and it took me by surprise how it moisturized my skin very well without making it looks uglier worse! LOL!

I think that’s why the Don’t judge book from its cover quote is still popular.

The third one here. I’m gonna talk about the cream now. This needs a noble for not breaking out my skin and to absorbs fast to the skin! I do think this one’s suitable as for all skin type. Really!

The last one is a mask that you could keep for a whole night long, or the so-called Sleeping Pack. So you put it on your face, go to bed, get a rest because you don’t need to wash it off straightly, have a nice dream, and voila! It claims to brighten your skin by the morning. You should really wash it off as you wake up though. But this mask has spent like 8-12 hours on your skin so it definitely already absorbs alot to the skin throughout the night. When you wash it off in the morning you’d actually only was a pair of cream. Some people use this every day, but if you have oily skin, don’t be a hero and try it every day. 3 times a week is a good anyway.

This sample size last me for: the toner (It’s still 90% full by now) the emulsion (3 weeks i guess) the cream (3 weeks too) sleeping pack (only 2 weeks… which is damn)

Price? Affordable, dear reader. 70k rupiah or 6 US dollar ha!

Result? This does making my skin looks fresh and ‘alive’, but the claims to brighten the skin is not yet could be seen. Anyway, i think there’s a difference between brighten and whiten right? So if the brighten that you’re looking for is same as brighten i was looking, this does a great job actually. I have a tan-morena skin which i always loved, still not thinking about whiten my skin currently. I love my skin the way it is though.

Repurchase? Yep. Especially for the emulsion and the cream.

That’s all for now… see ya guys!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s