Face Mask to Reduce Pimples! (Fast) English + Indonesia

Mengenal-Habbatus-Sauda-Manfaatnya.psd_

I already given up for any face product, since it is very weird on my skin. It’s half combination, and half sensitive. That’s just pretty annoying.

But one day, i got this problem with pimple. Products breakout is the reason. I tried so many product to reduce it, the one that ever worked is clear and clear, but now it’s kinda did not work anymore. Instead of making it better, some products are just making it worse. So, i tried to play with nature and herbals, that’s why i put habatussauda (also known as nigella sativa) on my pimple.

I only have habatussauda for my daily herb in a tiny capsule. So i put two capsules and mix it with water, just a lil bit. Until the texture is nice and creamy. Use it as a face mask. Put it on the face, especially those areas where pimples are usually grow. (it’s actually kinda hard to do this step).

Leave it for 15 minutes. I actually leave it for like an hour or so. (because i’m pretty lazy to wash my face off) And i do that twice a day sometimes. But it’s good, doesn’t make my skin dry or something. Because you know what? It’s herb! You can play with herbals anytime!

My first impression is totally good. My friend said that my skin looks better than the last time she saw me. Last time we met is like 2 days ago. Which means i only applied that face mask twice or once.

Now, i’m still doing it because my acne marks are usually hard to reduce lol. It took years haha. But with this mask, it’been well-reduced and now i almost can’t see those marks anymore lol. Applied everyday on my face.

I’m sorry for not having the before and after result. But i tell yo, it’s worth it because usually skin care products just done nothing to my skin but non-benefits. So this face mask really worth a try

PS. I don’t leave it an hour on my face everyday, just sometimes when i feel i needed to.

Gue udah nyerah ama perawatan apapun buat wajah. Jenis kulit gue adalah setengah kombinasi dan setengah sensitif. Rasa nyusahin emang.

Tapi, gue punya problem ama jerawat. Jerawatnya muncul karna breakout produk(saking sensitifnya, make sau produ aja langsung begini). Maka itu gue perlu sesuatu untuk meng-cover dan mengobatinya. Tapi, setelah mencoba beberapa hal, malah tambah parah. Produk yang pernah bekerja buat jerawat gue adalah clean and clear, tapi udah nggak bekerja lagi sekarang. Jadi, gue mulai mencoba bermain dengan herbal. Dan pilihan gue jatuh pada habatussauda.

Herbal ini biasanya berbentuk kapsul. Bisa dengan mudah ditemukan di toko-toko herbal. Setiap kali mau make, gue ambil dua kapsul dan dicampur air. Dikit aja airnya, sampai tekstur habatussauda berubah jadi creamy, bukan benar-benar cair.

Taruh di wajah, juga bagian dimana ada jerawatnya (step ini yang paling susah, karna tekstur habatussauda yang berupa butiran kecil nggak pernah benar-benar bercampur dengan air). Tinggalkan selama 15 menit. Tapi gue pernah biarin selama satu jam, dan hasilnya gak apa. Gue pake masker ini sekali sehari.

First impression gue baus banget. Karna maskerini ndak menyebabkan breakout atau apapun. Dua hari make langsung keliatan hasilnya, temen gue pun muji gue lebih mulus katanya hehe.

Sorry ga sempet foto before-after. Tapi karna selama ini kuli gue yang begitu sensitif sering rusak kalau pake apa aja, termasuk pakai herbal sekalipun, tapi dengan satu ini kuli gue malah membaik, aku recommend buat kalian semua. Karna efek smapingnya ndak buruk kok.

Advertisements