OL Shop bayar di Alfamart–DOKU WALLET (+Aliexpress and Popazop)

popazop

Scroll ke bawah buat lihat ulasan pake B.Indonesia

I haven’t posted in a while and it’s so bad lol… i actually wrote some articles on my diary, like, every night but whenever i am blogging, i always forgot to bring that book so, yeah, there’s just empty page on my post lol haha but i guarantee the articles i have wrote is worth to read surely!

So, nowadays I’ve been dealing with something serious. You guys know how i love books and writing my own stories. And, yeah, that’s what I’m dealing with right now lol.

But, in here now i just wanna tell you something out of topic. It’s not about book or anything. It’s about online shopping and, becaus ethe online shops is in Indonesia, I’m going to write this article in Indonesia too. lol.

Jadi, gue tuh lagi pengen banget beli Licorice Root Extrack tapi di Indonesia kayaknya ga ada yang jual… jadi bete gue. Eh, nemu di Aliexpress yang jual licorice root. Free shipping lagi. i tell you, FREE SHIPPING alias GRATIS ONGKIR padahal Aliexpress tuh berlokasi di China. setelah browsing sono-sini, gue ngerasa yakin kalo Aliexpress itu bisa dipercaya dan harganya murah-murah pula. Tinggal kita aja yang pinter-pinter nyari toko yang terpercayanya… usahain pilih yang tokonya ada diamond atau review bagusnya.

Tapi, yang ngebetein adalah lama pengirimannya. bisa ampe 2 bulan! kalo mau lebih cepet, harus bayar tapi ampe ratusan ribu. maleessss

Yaudah gue nyari OL SHOP lain. kali ini gue nemuin cara pembayaran mudah lewat Doku wallet. AKUN ONLINE GRATIS YANG BISA MELAYANI PEMBAYARAN. aduh kok capslock semua haha kepencet tapi males ngetik ulang. isi ulang akun doku wallet bisa di ALFAMART dan BNI, juga lainnya. jadi mudah. ga ada batas umur. website2 yang melayani pembayaran lewat doku adalah Aliexpress salah satunya, juga popazop.com yang tampilannya lucu binggoooo hahahah.

Ntar, kalo gua udah berhaisl beli apa kek, gue update yah. 🙂

Movies coming soon in 2015!

I love to watch, I’ve always love movies. I bet this year’s movies will be so amazing.

I love sequels and that’s why i’m in love with ‘coming-soon’ movies, like these:

-NIGHT AT THE MUSEUM (Okay it’s been launched since 2014, but i count it as 2015 because it’s on December)

-JURASSIC PARK (The modern version! LOL!)

-MISSION IMPOSSIBLE 5 (Tom Cruise!)

-HOTEL TRANSYLVANIA 2

-INSURGENT (I wrote the review, if you wanna see)

-AVENGER: AGE OF ULTRON

-THYE SCORCH TRIALS

-ALOT MORE!

One thing about Hari Film Nasional

YEY! Hari film nasional is here! Who’s excited?

Jujur ya, walau gue bilang YEY or anything, gue bukan benar-benar pecinta film nasional,walau gue ini termasuk penikmat segala jenis film. Kenapa gue ga terlalu suka?

Pertama, kualitas film kita masih kalah jauh dibanding negara lain. Jadi, kalau pada dasanya lo penggemar film Barat yang tinggi kualitasnya, bakal janggal pas nonton film Indonesia. Tapi, masalah kualitas sih bisa diperbaiki dan wajar aja kita nggak sekeren Hollywood. Tapi…

Satu hal yang paling nggak gue suka dari film Indo adalah, kurangnya moral dan film-filmnya melemahkan mental anak bangsa. Bukannya disuapi dengan film dengan cerita berguna, kita masih sering mengonsumsi film yang mengajarkan hal aneh-aneh. Juga, karna film Indonesia itu latah, kayak orang Indonesia pada umunya. Kebarat-baratan. Apa-apa diikuti. Emang sih film barat banyak adegan ciuman dan semacamnya, tapi bukan berarti kita ikut memproduksi film yang mempertontonkan paha wanita sampai selangkangannya pengen keliatan gitu dong (gue tadi dari bioskop, nonton film Indonesia. Tokoh ceweknya ada dua, dengan pakaian yang sama buruknya)

Jadi, begitulah. Kritikan gue pada semua sutradara dan penulis skenario yang bertanggung jawab. Anyway, Selamat hari film nasional! Walaupun too late!

film

One Honest Thing About Bullying

Can i tell you one honest thing about bullying?

I know everyone says that we should stop bullying and care for them and blah blah blah blah and we don’t need to hate those bullying victims, and that they all are not wrong, but you know what? I got some points you might understand:

-If you go to a place and people starting to hate you, that’s their fault. You are not wrong.

-Then if you move to another place, and people still bully you, that’s still their fault. Not yours.

-But if you go to another place and people still hatin’ you, that’s not their fault anymore. That might be yours.

Have you ever wondering why people keep hating you? Maybe because there’s something wrong with you–well, you might don’t wanna admit it at first. This might sounds sad, but this might be true too. If you are not wrong, then why people keep doing that? Go check yourself and look into the mirror.

I have some experiences with bullying. When i was younger I’ve been dealing with bullying and that sucks. Once i got older i watch my friends bullied each other. Now, take my friends. There are two different girls, call ’em A and B.

A is a cute girl and without any reasonable purpose, people hate her, except me. But she just bullied once: and that’s the bully’s fault, while she is still a good girl.

B is another girl that i used to care about. I’m the one who protects her when she get bullied. I’m the only one who wants to be her friend although–even me–don’t really like her. She’s been bullied when she was in kindergarten, elementary school and now. No wonder everybody hates her–That’s been her fault all the time. Once i told her to change her bad habbits or something, she refuses to listen.

Now, you know what happened? After i gave her friendship and protection and anything, she BULLIES ME BACK. BOOM!

So, no wonder everybody hates her. Bully got their reasons on her. Bully are not wrong on her case–because we won’t love that person who is able to bully us back, right? But if you have checked on yourself and find nothing is wrong with you, believe me, you know yourself better than i do–so, you may be right and they can be wrong.

#STOPBULLYING #STOPBEINGBULLIED @Dostetdarumbullied-boy